Skip to content

Artur Jankowicz

ARTUR JANKOWICZ – DIETETYK / PSYCHOLOG. Osoba uzależniona od sportu i książek, głównie historycznych, autor wielu ogólnodostępnych artykułów z zakresu zdrowia i żywienia.

4 komentarze

  1. anastAZJA
    10 stycznia 2023 @ 13:40

    Czy jest jakiś sztywny margines, który mówi po jakim czasie od “Najlepiej spożyć przed…” produkt jest niezdatny do spożycia? Czy trzeba to rozpoznać po zapachu i wyglądzie?

    Odpowiedz

    • Dominik Kopczyński
      10 stycznia 2023 @ 14:52

      Można stosować metodę węch u i wyglądu – tak robią freeganie, jednak dla części z nas świadomość, że termin ważności minął, może podświadomie wpłynąć na smak i komfort jedzenia.

      Odpowiedz

  2. ZnawcaJedzenia
    10 stycznia 2023 @ 13:42

    Warto też dodać co oznacza GMO. Wiele osób myśli, że to jakaś szkodliwa substancja, a w rzeczywistości mówi nam to tylko, że produkt był genetycznie modyfikowany.

    Odpowiedz

    • ZnawczyniJedzenia
      10 stycznia 2023 @ 13:43

      TYLKO genetycznie modyfikowany? Dał by pan dziecku do zjedzenia GENETYCZNIE MODYFIKOWANE jabłko?

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *